Kilde: NRK

Linda Ellefsrud fra Skarnes ber om mellom 4 og 5,5 millioner kroner i erstatning etter Åstaulykken. Denne uka ble en ny runde i retten avsluttet.

Linda Ellefsrud.

Linda Ellefsrud har gått til sak mot forsikringsselskapet Tryg for å få erstatning etter Åstaulykken. 

FOTO: BJØRN OPSAHL / NRK
 
Linda Ellefsrud har ikke klart å jobbe eller fullføre en utdanning etter Åstaulykken for 11 år siden. Det er grunnen til at hun krever erstatning.

- Det handler om tapt arbeidsinntekt både i de 11 åra som har gått etter ulykken og i framtida, sier advokat Jan Inge Thesen.

Forsikringsselskapet Tryg har betalt ut 1,6 millioner i erstatning, men vil ikke ut med et øre mer. De mener det ikke er sikkert at Åstaulykken er årsaken til alle problemene Linda Ellefsrud har i dag.

- Vi ba om full frifinnelse. Vi mener 1,6 millioner er nok, sier pressetalsmann i Tryg, Roald Stigum Olsen.

 

Vant fram i tingretten

Erstatningsaken var opp i Sør-Østerdal tingrett i mai i år. Der vant Linda Ellefsrud over Tryg og ble tilkjent en erstatning på 4,3 millioner kroner (i tillegg til de 1,6 hun allerede har fått).

Men Tryg anket dommen til lagmannsretten, som har behandlet saken denne uka.

- Nå er det opp til retten å vurdere om Linda Ellefsrud har krav på erstatning og eventuelt hvor mye. I vår påstand ga vi retten noen alternativer, sier Jan Inge Thesen.

  • Alternativ 1: 4 millioner kroner i erstatning. Det er hvis retten mener Ellefsrud kan jobbe 50 prosent i framtida.
  • Alternativ 2: 4,7 millioner kroner i erstatning. Det er hvis retten mener Ellefsrud kan jobbe 20 prosent i framtida.
  • Alternativ 3: 5,5 millioner kroner i erstatnig. Det er hvis retten mener Ellefsrud er/blir varig ufør.

 

Det store spørsmålet

Om Linda Ellefsrud er syk på grunn av skadene og traumene etter Åstaulykken, eller om det skyldes andre ting, har vært spørsmålet hele veien.

Sør-Østerdal tingrett mente det var overveiende sannsynlig at problemene til Linda Ellefsrud skyldes Åstaulykken. De fant ingen annen grunn.

Forsikringsselskapet Tryg og deres psykiatrisk sakkyndige mener Ellefsrud kunne blitt syk uansett, og at alle problemene hennes nå ikke nødvendigvis skyldes ulykken.

Dernest er det spørsmål om hvor mye hun kan klare å jobbe og tjene penger i framtida.

 

Var 22 år da det smalt

Linda Ellefsrud var 22 år da ulykken skjedde i januar 2000. Hun var i ferd med å utdanne seg til journalist.

Krever 6,7 millioner etter Åstaulykken

- I kravet vårt tar vi utgangspunkt i hva hun kunne ha tjent til nå og i framtida, hvis Åstaulykken ikke hadde skjedd og hun hadde fortsatt etter planen, sier advokat Jan Inge Thesen.

Linda Ellefsrud og advokat Jan Inge Thesen

Linda Ellefsrud og advokat Jan Inge Thesen i tingretten. 

FOTO: METTE FINBORUD BØRRESEN / NRK

Han understreker at det ikke er et millionkrav for tort og svie de vil ha, men rett og slett penger hun har tapt på grunn av ulykken.

 

- Dommen fra tingretten var feil

Forsikringsselskapet Tryg vil ikke gå med på dette. De har utbetalt 1,6 millioner kroner i erstatning og mener det er nok.

Både i tingretten og nå i lagmannsretten har de forsøkt å bevise at Åstaulykken ikke er årsaken til at Ellefsruds problemer i dag.

- Vi mener dommen fra tingretten var feil. I lagmannsretten nå, mener vi at saken har blitt mye bedre belyst, sier Roald Stigum Olsen i Tryg.

 

Saksomkostninger

Denne gangen krever de også at Linda Ellefsrud må betale saksomkostningenen til forsikringsselskapet, hvis hun taper saken. Det er vanlig prosedyre at den tapende part betaler saksomkostningene. 

Roald Stigum Olsen understreker at de har tatt på seg saksomkostningene fra tingretten uansett utfall nå, og at de har betalt advokatutgiftene til Linda Ellefsrud. 

På grunn av stort arbeidspress i Eidsivating lagmannsrett, kommer dommen sannsynligvis ikke før i slutten av januar eller i begynnelsen av februar. 

Tinghuset i Hamar

Eidsivating lagmannsrett avsier dom på nyåret. 

FOTO: METTE FINBORUD BØRRESEN

Kontakt oss

for en gratis vurdering av din sak:

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com

DomstolnyttSkadesiden.no eies av Advokatfirmaet Robertsen AS, Postboks 2724 Solli, 0204 Oslo. Besøksadresse: Sommerrogaten 17, Oslo. Inngang fra Frognerveien.

Telefon 05789 eller +47 22 12 24 90. Telefax: +47 22 12 24 81. Epost: kontakt@skadesiden.no. Web: www.skadesiden.no.

Webdesign ©2015 Web Norge